Avatarvaro 0.2 – 2 player

radiosändare

När vi fått radioutrustningen att fungera satte vi ihop ett litet speltest i en lånad black box på nya Stockholms dramatiska högskola. Julia och Olle ställde upp så vi hade två avatarer och två operatörer och bytte roller för att testa möjligheterna. Vi har alltså:

  • två radiosändare
  • två radiomottagare som sänder på två olika tomma frekvenser på fm-bandet
  • två datorer där vi kan mixa ihop musik (från Itunes) med mikrofon (från Garageband)
  • bonus: två radiomottagare till för att operatörerna ska få medhörning

Radiosändarna hittade vi för 150 kr styck och signalen är tillräckligt stark för att fylla en black box, men så svag att den inte går genom väggar. Det är alltså inte särskilt komplicerad teknik, men möjligheterna är stora.

Det nya med det här var att vi kunde låta avatarerna interagera med varandra, hålla dialoger, dela rum eller vara i olika ljudvärldar samtidigt. På kafét tidigare i veckan spelade vi ju single player, men här kunde vi använda den dynamik som skapades mellan två avatarer. Vi testade olika instruktioner, rörelser, osv. Både operatörsrollen och avatarsrollen var väldigt kul. Som avatar ville man dock koppla bort operatörens närvaro i rummet, vilket vi måste lösa senare.

Erfarenheterna från testet använde vi för att utveckla en workshop på lajvkonventet Prolog som var nu i helgen och som jag återkommer till.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *