Avatarvaro 0.1 – Handsfree

Handsfree-telefoner

Den senaste veckan har jag och Ebba gjort en serie övningar och lekar för att utforska avatarvaro. I torsdags prövade vi våra nyinköpta lågbudgetradiosändare för första gången. Vi hade vårt möte på Kafé Sodom och tänkte att det var en plats så god som någon för ett litet test. Men det vi gjorde kan man egentligen testa med två vanliga mobiltelefoner med handsfree. Upplägget är mycket enkelt:

 • En person spelar operatör
 • En person spelar avatar och använder handsfree
 • Operatören följer avataren med blicken och ger avataren enkla instruktioner
 • Avataren säger ingenting till operatören, utan lyssnar bara på instruktionerna

Vår erfarenhet av detta var att även enkla och vardagliga handlingar var spännande att utföra som avatar, särskillt som vi var på en offentlig plats. Känslan av att inte veta vad som ska hända härnäst är pirrig! Tips på instruktioner är:

 • Gå X steg frammåt/bakåt
 • Vänd dig ett halvt varv/mot X
 • Säg: X

Testa gärna själva och återkom i kommentarerna med en rapport om hur det kändes.


Posted

in

by

Comments

3 responses to “Avatarvaro 0.1 – Handsfree”

 1. Jakob la Cour Avatar

  Walkie-talkies with headset is also very useful for these kind of casual reality games!

  I can also recommend high ground for the operator and a crowded public space for the player. Binoculars are useful for the high ground or long distance games.

 2. […] vi fått radioutrustningen att fungera satte vi ihop ett litet speltest i en lånad black box på nya Stockholms dramatiska högskola. […]

 3. […] testades på lekklubben i Malmö. Det baseras lite på en avatarövning som jag och Ebba Petrén ägnat oss åt. Det här skrev jag fram under en varm eftermiddag tillsammans med Thom Kiraly och Petter […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *