Panel om interaktivitet och scenkonst på BIBU 2022

ÄR TECHFORMANCE MORGONDAGENS SÄTT ATT MÖTA PUBLIKEN?

Techformance möjliggör interaktiv scenkonst där element från nätkulturer och spelvärlden möter teater. Tillsammans med barn, scenkonstbranschen, speldesigners, teaterpedagoger och tillgänglighetsexperter utmanas scenkonsten och tekniken för att skapa Techformance. På BiBU erbjuds du att uppleva en Techformance-demo där verktygen prövas. Därefter leder Jenny Aschenbrenner panelsamtal tillsammans med viktiga aktörer inom scenkonstbranschen och utforskare av digitala möjligheter att utveckla berättarkonsten.

  • Fredag 20 maj 11:00 – 12:00 Biograf Röda kvarn, Biosalong 2

Medverkande:

MEDVERKANDE I PANELEN:

Jenny Aschenbrenner (moderator) – Jenny är kulturredaktör på Dagens ETC och har varit verksam som kulturjournalist, moderator och kritiker för bland andra Sveriges Radio, SVT, SvD och Aftonbladet Kultur.

Gabriel Widing – Gabriel skriver och regisserar scenkonst där publiken blir deltagare. Hans senaste verk Ekstasis är ett hörlursbaserat scenario för mobiltelefoner, skapat tillsammans med scenkonstkollektivet Nyxxx.

Josephine Rydberg – Josephine arbetar som verksamhetsutvecklare för crossmedia vid Kultur Gävleborg och som doktorand på Stockholms konstnärliga högskola. Inom ramen för  forskningsprojektet ”Dramaturgi för deltagande praktiker” gör hon experiment med lajv i VR.

Sandra Grehn – Sandra är scenkonstforskare, föreläsare, moderator och teaterkritiker med stort intresse för att utveckla professionell scenkonst för barn och unga. Sedan många år har hon på olika sätt arbetat med analys av scenkonstnärliga uttryck, normkritiskt tänkande och frågor som rör barns rättigheter.

Stefan Stanisc – Stefan är en av de konstnärliga ledarna för Bombina Bombast.

Erik Rosales – Erik är konstnärlig innovationsledare för digitalt skapande på Kulturhuset Stadsteatern.

Sara Cronberg – Sara är sedan 2016 konstnärlig ledare för Unga Malmö Stadsteater. Hon är utbildad teaterregissör vid Statens Teaterskole i Köpenhamn och utexaminerades 1998.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *